Izborna skupština FOŽ GrO SPS Smederevo

Na izbornoj sednici skupštine Foruma žena gradske organizacije Socijalističke partije Srbije za predsednicu je izglasana Jelena Kojić, dok će potpredsednice u narednom mandatu biti Tatjana Pavlović Ognjanović, Jelena Živanović i Lidija Ristić. Izabrano je i jedanaest članica predsedništva foruma, među kojima je narodna poslanica Vesna Ivković. Izbornoj skupštini prisustvovale su Snežana Paunović, narodna poslanica, član Predsedništva i sekretar foruma žena SPS-a, narodna poslanica Snežana Bogosavljević Bošković, ali i predsednik gradske organizacije socijalista Milija Barović.

Sve govornice istakle su važnost levičarske ideje, koja u sebi sadrži rodnu ravnopravnost i zalaganje za prave, tradicionalne vrednosti. Zbog toga, je, objašnjavaju, važno da postoji forum žena, kao poseban oblik organizovanja i delovanja unutar partije, koji, kao i socijalistička omladina, čini rotor partije.
Novoizabrana predsednica foruma žena gradske organizacije SPS-a Jelena Kojić, obraćajući se prisutnima, zahvalila se na ukazanom poverenju, izrazivši nadu da će uspeti da opravda njihova i očekivanja predsednice foruma žena SPS-a Slavice Đukić Dejanović.
-Pored položaja žena treba da radimo na unapređenju društvene odgovornosti mladih i njihovom aktivnom učešću u zajednici. Potrebno je da ukažemo mladima na to da treba da ostanu u Srbiji, jer će joj, kao najbolji, pomoći da se oporavi i postane bolje mesto za život. Da bi svi ovi ciljevi mogli da se realizuju potrebno nam je da čujemo glas žena. Zato je potrebna jedna ovakva organizacija, koja će zajedničkim naporima učestvovati u edukaciji, stručnoj pomoći, organizovanju aktivnosti i radionica radi ostvarivanja zadatih ciljeva – navela je novoizabrana predsednica.
-Odlučne smo, jake i sposobne, ne samo da budemo supruge, majke, sestre, ćerke, i brinemo o porodici čiji smo stub, već i da obavljamo složene društveno odgovorne i političke zadatke. Budimo vetar u leđa, ili zajedno, rame uz rame, ravnopravno sa našim drugovima, širimo naše levičarske socijalističke ideje, ideje socijalne prvade i jednakosti. Žene ipak, polako, ali sigurno, pomeraju granicu, kreiraju politiku i razbijaju predrasude o ženama u politici – rekla je obraćajući se prisutnima narodna poslanica Vesna Ivković.
Istakavši važnost postojanja ovkve unutarstranačke organizacije, na čijem je čelu prof dr Slavica Đukić Dejanović, aktuelna ministarka zadužena za demografiju, sekretarka Foruma žena SPS-a Snežana Paunović podvukla je značaj svoje partije u političkom sistemu Srbije, uz napomenu da će “svaka naredna vlast biti vlast sa socijalistima”, sve “do one vlade koja će biti socijalistička”, u šta veruje da će se brzo desiti.
-Jedan od zadataka foruma žena jeste i to – da na suptilan ženski način objasnimo prijateljima, kumovima, rođacima, pre svega u svojoj kući, zašto bi bilo važno da jedan ovakav ešalon žena, kakav imate na nivou grada, a ja verujem da sa pravom sve partije koje su registrovane na teritoriji Smedereva mogu da pozavide, zašto ovakve žene garantuju bolju budućnost, jer one su izgrađene kao ličnosti, ostvarene u svakom smislu te reči i imaju jedan zadatak, jasan cilj, a to je da unaprede ovo društvo u kome će živeti njihova deca i njihovi najdraži – rekla je Paunović.
Prisutne je pozdravio i predsednik gradske organizacije socijalista Milija Barović, koji je podvukao značaj žena za funkcionisanje stranke koju predvodi. Tome u prilog istakao je podatak da su tri, od četiri podprdsednička mesta, koliko ih ima u gradskoj organizaciji SPS-a, pripala ženama, kao i da je jedini poslanik iz Podunavskog okruga ove partije – žena, a to je Vesna Ivković.
-To dovoljno govori o tome koliko su aktivne i kakav status imaju žene u radu i funkcionisanju Socijalističke partije Srbije u Smederevu- istakao je Barović.

Izvor: http://smederevskenovine.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *